NVM Tuchtrechtspraak
Meldpunt voor niet-integer handelen

Aanvullend op de klachtenprocedure heeft de NVM een meldpunt voor niet-integer handelen binnen de vastgoedbranche. Wanneer u van mening bent dat u met een niet niet-integere vastgoedtransactie te maken heeft, kunt u mits onderbouwd een e-mail sturen naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uw melding naar dit meldpunt mag anoniem worden ingestuurd, een directe betrokkenheid bij de transactie is geen vereiste. Een goede onderbouwing van uw melding is wel noodzakelijk. Wenst u als klager betrokken te blijven bij de behandeling van uw klacht, maakt u dan gebruik van de NVM Klachtenprocedure.

De meldingen die binnenkomen bijDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden afgehandeld door de NVM.

Afhankelijk van de inhoud kunnen meldingen worden doorgeleid naar de interne tuchtrechtspraak e/o de Commissie Lidmaatschapszaken van de NVM of doorgestuurd naar andere brancheorganisaties (meldingen hoeven niet per se betrekking te hebben op de handelwijze van NVM-makelaars, maar ook van andere spelers op de vastgoedmarkt). Uiteraard kan ook nog steeds schriftelijk per post worden gemeld.

Om misverstanden te voorkomen: het meldpunt staat volledig los van het Meldpunt voor ongebruikelijke transacties in het kader van de WWFT.