NVM Tuchtrechtspraak

Hulp bij zoeken

In het NVM Jurisprudentieregister kunt u op verschillende manieren zoeken. In onderstaande tekst staat een korte uitleg over de verschillende manieren.

- Zoektermen: In de uitspraak wordt op een bepaald woord gezocht.
Het gebruik van hoofdletters of kleine letters maakt geen verschil in de resultaten.
Ook delen van een woord leveren resultaat op. Zoekt u bijvoorbeeld op het woord WOZ, dan wordt ook WOZ-waarde gevonden.
U kunt op één of meerdere woorden zoeken. Plaatst u het woord ‘en’ tussen de zoekwoorden, dan levert dit de resultaten op met beide trefwoorden. Bijvoorbeeld zoekterm: Amsterdam en courtage levert uitspraken waarin beide trefwoorden voorkomen.
Door gebruik van het woord ‘of’ tussen twee zoektermen komen resultaten naar voren die één of beide trefwoorden bevatten. Bijvoorbeeld zoekterm: Amsterdam of courtage levert uitspraken waarin één of beide zoektermen voorkomen.
Door gebruik van het woord ‘niet’ tussen twee zoektermen worden bepaalde resultaten uitgesloten. Bijvoorbeeld zoekterm: Amsterdam niet courtage levert uitspraken waarin het woord Amsterdam naar voren komt, maar niet het woord courtage bevatten.
Door gebruik te maken van aanhalingstekens wordt gezocht op de exact aangegeven zoekwoorden. Bijvoorbeeld zoekterm: “verkopen in Amsterdam” levert uitspraken waarin de exacte zin verkopen in Amsterdam voorkomt.

- Zoeken op datum uitspraak: Er wordt gezocht op uitspraken in de door u opgegeven periode. Voor een goed resultaat op datum dient ook een zoekterm of een instantie te worden ingevoerd.

- Zoeken op instantie: Hier kunt u op de specifieke Raad van Toezicht of Centrale Raad van Toezicht zoeken. Een overzicht van de Raden van toezicht vindt u bij het tabblad Uitspraken.